2020-06-01
2020-06-02
  • Accomodations

Hegyi Kő Vendégház

Fő út, 135. szám., Székelyszentlélek, HR 537166, Romania Show map

Székelyszentlélek a Felső-Nyikómente egyik legrégibb települése, Székelyudvarhelytől 10 km-re északnyugatra fekszik.1333-ban Sancto Spiritu néven említik először. Területe ősidők óta lakott. A Baknya-tetőn késő bronz – kora vaskori település maradványai kerültek elő. A 17. században a tatárok kétszer is elpusztították. 1910-ben 594, 1992-ben 634 magyar lakosa volt. A trianoni békeszerződésig Udvarhely vármegye Udvarhelyi járásához tartozott. A falu mellett áll alacsony kőfallal körülvett temploma, a toronyalj kőkeretes ajtaja 13. századi, többi része 15. századi később barokk stílusban felújították. 1837-ben restaurálták. A templom mellett néprajzi múzeum is található, melyet 1977-ben hoztak létre. A község határában tizennégy különböző forrás fakad.

Szeretettel várjuk vendégeinket, Székelyszentléleken a Hegyi Kő Vendégházba és a szomszédos Berni Kulcsosházba. Otthonos, meghitt hangulatba fogadunk családokat és baráti társaságokat Erdély szívében, Székelyudvarhelytől 8 km-re. Nyugodt és csendes környezetben. Vendégházunk alkalmas 10-12 személy fogadására: 4 hálószoba, 4 fürdő, egy konyha és egy tágas nappali, ebédlővel áll vendégeink rendelkezésére. A Kulcsosházban 4-6 főt tudunk elszállásolni.

Amit az alap ellátáson felül biztosítunk az gyerekek megismertetése és lovagoltatása pónikkal. A házigazda vendégszeretete és finom bora. Igény esetén csillagtúrák szervezése és a közeli pisztrángban gazdag tavak meglátogatása és vacsoráztatása.

Családunk egy fiatalos és rugalmas székelyszentléleki székely-magyar család. Vendégszeretettel és barátságos hangulatban várjuk Önöket otthonunkba. Megismerkedhetnek velünk és közösen betekintést nyerhetünk Erdély festői tájaiba, az itteniek szokásaiba és hagyományaiba. Bátran vegye fel a kapcsolatot velünk, ha kedve támad Erdélybe látogatni.

Tiszta és rendezett szobáink vendégeink rendelkezésére állnak az év bármely napján. Tágas és kényelmes környezet, párok családok, vagy egyedülálló személyek részére! Erdély festői környezete és világhírű látványos tájai, érintetlen környezet és friss levegő szolgál kikapcsolódásul az erre látogatók számára!

  • Internet / WiFi
  • Parking
  • Garden / Courtyard / Green Area
  • Animals not accepted
  • International communication
  • Bicycle rental
  • Kitchen, small kitchen

2 Double room

Szállás

Szálláshely

Starting from11 EUR/ person / 1 night

Facilities

Policies

Checkin
Between 16:00-21:00
Checkout
Between 08:00-12:00
Cancellation / Prepayment
Accommodation can be booked with the first night's accommodation fee, booking can be canceled at any time, the paid deposit is non-refundable
Website owner

SeklerTravel Marketing Ltd.
Sekler Travel Travel Agency
Email: office@szekelyszallas.hu
Phone number: +40742581925
Contact, Online support
© 2003-2019. All Rights Reserved!