2024-06-13
2024-06-14
  • Accomodations

Árkosi Múzeumért Panzió

Árkos, Mikes Kelemen utca 24. szám, Árkos, CV 527166, Romania Show map

Csendes környéken fekszik ez a kis falu, Árkos. De ebben a csendességben néhol megszólalnak a falu hangjai: itt-ott köszörülő, fűrészelő, fúró hangok, kalapálások. Itt nem csak a madárcsicsergés jelzi a reggelt, jóval inkább a felébredő emberek munkálkodása. Bele-beleszól még a tehénbőgés, a lovak patkóinak csattogása, de mégis úgy hívjuk ezt a hang összességet, hogy: csend. Ez a falu csendje. A motorzaj enyhébb hangjai, a kevesebb kipuffogó füst, kevesebb autó, de több szekér. Itt még akad kút az udvaron, öreg diófa árnyékában meglehet pihenni, s kóstolgatni lehet az élet valódi ízeit, mint a házi sajtot, roppanós kérgű házi kenyeret, friss füstölt szalonnát, és vérvörös hagymát. Ebbe a környezetbe ékelődik be az Árkosi Tájmúzeum, és itt ötvözi mindazt a sok régi "csendet", amelyet eszközei biztosítottak a kora reggel emberének. S most már, habár valóban csendben vannak, csak mesélnek arról, hogy milyen is volt régen. Létezésüket bizonyítják a faluban még működő társaik, kalapáló, fűrészelő, fúró hangjai.

Az Árkosi Tájmúzeum teljes mértékben önerőből tartja fenn magát. A látogatóknak nem kell belépti díjat fizetniük. Mégis, sikerül évről-évre tovább működnie, látogatókat fogadnia. Ám nemrégiben a gyűjteményhez társult az Árkosi Tájmúzeumért Panzió, amely segít a múzeum tovább élésében. 

Barátságos környezet, libák, bárányok, igazi vidéki hangulat a reggeli házi tejes kakaós kávé szürcsöléshez. Aki pihenni vágyik, mire vágyhat ennél többre? :)
Két lépésnyire pedig a gyűjtemény összes történelmet mesélő tárgya várja, Árkos kis szívében. Négy szoba, tizenegy férőhely, ebédlő, fürdő. 

Várjuk vendégeinket, most már nem csak látogatóba, hanem pihenni is!

A szállás csak telefonhívással foglalható: +40757106545

Facilities

  • Central heating
  • Garden / Courtyard / Green Area
  • Grilling, outdoor cooking
  • International communication
  • Breakfast

3 Triple room

2 Double room

Facilities

Policies

Website operator

SeklerTravel Marketing Ltd.
Sekler Travel Travel Agency
Email: office@szekelyszallas.hu
Phone number: +40742581925
Contact, Online support
© 2003-2021 All Rights Reserved!