2023-12-01
2023-12-02
  • Accomodations

Elvira Vendégház

Gyergyószárhegy, Belső utca, 513, Gyergyószárhegy, HR 537135, Romania Show map

Gyergyószárhegy, település Székelyföldön Hargita megyében. Gyergyószentmiklóstól 6 km-re, északnyugatra a Szármány-hegy déli oldalán fekszik, 770 méter tengerszint feletti magasságban. Nevének eredete az egykor Szármány hegynek nevezett hegyről kapta, melynek jelentése kopár, meredek hegyoldal. A fenyvesekkel borított Szárhegy a Gyergyói-medence egyházi, idegenforgalmi és művelődési szempontból egyik legjelentősebb községe.
A falu legfőbb látnivalója a lenyűgözően szép környezetben található Lázár-kastély ( napjainkban sajnos nem látogatható). A Lázár-kastély, az erdélyi reneszánsz építészet egyik legszebb alkotása, a falu központjától 200 méterre található. Az ide látogatóknak érdemes megtekinteni a Ferenc-rendi kolostort, amely szintén Szárhegy egyik nevezetessége. A ferences kolostor létezése a Lázár grófok érdeme, az itt élő ferencesek évszázadokon át meghatározták a falu kulturális életét, többek között itt tevékenykedett Kájoni János is.
A római katolikus plébániatemplom, a helyi hagyomány szerint az 1235-ös dátumot őrzi a templom keletkezésének idejéről. 1400-ban gótikus építés történik, amiről kőbe vésett dátum tanúskodik. 1488-as dátum toronyépítésről és az 1494-es évi búcsúengedmény további építkezésről vall.

Szárhegy ma Székelyföld egyik idegenforgalmi, turisztikai és művészeti központja. A 90-es évektől működő turisztikai hálózata, rusztikus vendégházai egy igazi falusi hangulatot idéznek vendégeink számára. Vendégeinknek lehetőségük adódik megismerkedni a falu hagyományaival, amelyeket ápolunk, gyakorlunk; a falu értékeivel, amelyekre büszkék vagyunk és örömmel mutatjuk be az ide látogató turistáknak. Megismerkedhetnek a falu ízvilágával, ami a tapasztalat alapján nagyon tetszetős vendégeink számára. Szeretettel várjuk kedves vendégeinket, nálunk életre szóló élményekkel gazdagodhatnak!

Az Elvira Vendégház 5 vendégszobájában 11 főnek tudunk kényelmes szálláshelyet, étkeztetést biztosítani. A szálláshoz két fürdőszoba, két étkező helyiség, felszerelt konyha, nappali tartozik. Udvarunkban lehetőség van az autók biztonságos parkolására, és a kerti terasz biztosítja a bográcsozást, grillezést, és a hagyományos kürtőskalács készítést. Téli időszakban szánozást és disznóvágást is megtekinthetnek, részesei lehetnek a kedves látogatóink. Betekintést nyerhetnek a hegyekben dolgozó pásztorok világába, ahol szarvasmarhákat, lovakat, és juhokat tekinthetnek meg vendégeink. E túra hasznos részét képezné a sajtkészítés, mivel lehetőség nyílik megfigyelni az igazi házi sajtkészítés csínját - bínját.

Földrajzi elhelyezkedésünknek köszönhetően, szálláshelyünk tökéletes kiindulópontja a környék nevezetességeinek megtekintésére, mint ; a Súgóbarlang (20 km), Gyilkos-tó (32 km), Békási szoros (45 km), Parajdi Sóbánya (49 km), Parajdi Sószoros (49 km), Borszék fürdő (59 km), Szováta-fürdő; Medve-tó (59 km), Korondi népi kerámia (61 km), Farkaslaka (65 km), Csíksomlyó (65 km), Homoródfürdő (73 km ), Békási tó (76 km), Madarasi Hargita (93 km), Tusnádfürdő (96 km), Szent Anna-tó (115 km) stb.

 

Facilities

  • Parking
  • Central heating
  • Garden / Courtyard / Green Area
  • Grilling, outdoor cooking
  • Animals not accepted
  • Breakfast
  • Kitchen, small kitchen

3 Triple room

Szállás

Szálláshely

Starting from12 EUR/ person / 1 night

Facilities

Policies

Website operator

SeklerTravel Marketing Ltd.
Sekler Travel Travel Agency
Email: office@szekelyszallas.hu
Phone number: +40742581925
Contact, Online support
© 2003-2021 All Rights Reserved!