2024-04-13
2024-04-14
  • Accomodations

Szakács Ház Panzió

Árkos, Principala, nr. 456., Árkos, CV 527166, Romania Show map

A Szakács vendégház, Árkos községben, 3 km-re Sepsiszentgyörgytől, Kovászna megye székvárosától, a történelmi Háromszék közepében.
Árkos 1200 lélekszámú székely magyar település, a Baróti hegység déli lábánál, a Barcasági fennsík peremén. Árkos nevét már az 1300-as évekből jegyzik a pápai okiratok. A város közelsége a lakosság foglalkozására és életvitelére már a múlt század elejétől rányomta bélyegét.
A Szakács vendégház a település központjában a Fő úton 456 szám alatt van, emeletes fehér ház, amelyet kőkerítés, valamint fenyőből és nyírfából alkotott fasor véd az utcai zajtól és portól. A lakást tágas udvar és kert vesz körül, amelyet patak határol. A porta védelmét az újfundlandi Pajtás kutya, és barátja a kis korcs Bogáncs biztosítják.
A vendégek rendelkezésére áll a lakás földszintjén az ebédlő, nappali, wc, kézmosó, a ház egész emelete, ahol közös folyosóról nyílik négy háló és négy fürdőszoba, egy közös terasz, valamint az elég meredek följárat a tetőtérbe, ahol még van egy szoba, wc-vel és kézmosóval.
Az udvaron tűzhely és piknikezési lehetőség, játszóhely a gyerekeknek, valamint parkolás 5-6 autó számára.
A Szakács Vendégház 15 személy részére tud biztosítani egész, vagy félpanziós ellátást (2 szoba, 2 ágy + 1 szoba, 3 ágy +1 szoba, 4 ágy = 11 ágy + 1 tetőtéri szoba 4 ággyal, összesen 15) lehet még pótágyakkal bővíteni. Igény szerint, 10-16 személyes gyerek és ifjúsági táborok, csoportos előadások, hétvégi tréningek részvevőinek ellátása.
Az ételek az erdélyi konyha változatos ízeivel ismertetik meg, amely a keleti és nyugati kultúra találkozási pontján, és ennek egymásra hatásaként alakult ki. Az ételeket nem hivatásos szakember készíti, hanem maga a háziasszony, mint otthon a családban.
Igény szerint rendezünk: kürtőskalács sütést, táncházat, kinti hússütést, tábortüzet.
Nálunk a Vendéget székely szokás szerint a tisztelet és barátság övezi. Traktálva helyi ízekkel, regékkel, kicserélhetik gondolataikat. Érezze jól magát itt, ahol a vendégfogadás nem "globalizált csomagolásban" kapható.

Facilities

  • Parking
  • Central heating
  • Playground
  • Garden / Courtyard / Green Area
  • Grilling, outdoor cooking
  • Breakfast

3 Twin room (with extra bed)

3 Triple room

5 Quadruple room (with extra bed)

Facilities

Policies

Website operator

SeklerTravel Marketing Ltd.
Sekler Travel Travel Agency
Email: office@szekelyszallas.hu
Phone number: +40742581925
Contact, Online support
© 2003-2021 All Rights Reserved!