2020-08-03
2020-08-04
  • Hotels by region

Kelemen Irén Panzió

Felső út, 233. szám., Torockó, AB 517610, Romania Show map

A Gyopár** Panzió és Kemping Torockótól egy kellemes sétányira fekszik. A kis magyar falu - amely a világörökség része - az 1.128 méter magas Székelykő lábánál terül el. Az 1870-es tűzvész után újjáépült, jellegzetes házaival egy valóságos, élő skanzenre emlékezteti a látogatót. [[Torockó]] és a szomszédos [[Torockószentgyörgy]] igazi kis etnikai szigetként maradt meg a Torockói-medencében (550 m) mely [[Aranyosszék]]hez tartozik és szinte teljesen el van zárva a külvilágtól. A medencét minden oldalról magas hegyek határolják: nyugat felől a Bedellői-havasok (1244 m) keletről pedig a [[Székelykő]] (1129 m) és a Rákos-tető (835 m). Bejutni a medencébe a keskeny Borrévi- vagy az Enyedi-szoroson keresztül lehet. A fáradt turista itt tökéletes nyugalomra talál: a parasztházak, a csörgedező patak, a vízimalom, a torockószentgyörgyi vár romjai, az elhagyatott vas- és aranybányák, mészkőszirtjei, történelmi hagyományai Torockót Erdély egyik legvonzóbb turisztikai vidékévé tették.
Újonnan épült, igényes kivitelezésű faházunkban 2 két- és 2 háromágyas, pótágyazható szobával várjuk vendégeinket. A gerendaházhoz külön fürdőszoba és WC tartozik. Ezen kívül a kempingben 11 db kétágyas, 2 db egyágyas kisház, tágas kerti faház, 25 sátorhely található. A sátorhelyeken az áramellátás megoldható.
A vendégek rendelkezésére áll 7 zuhanyzó és WC. A kerti faházakhoz 3 kemping jellegű vizesblokk tartozik.
Igény estén pótágy elhelyezésére is lehetőség van.
A parkosított telken játszótér, dísztó, grillező, kerti pavilon, étkező (40 fő) parkoló, hinta, játszótér homokozóval, csúszdával; tűzrakó hely, kerti bútorok vannak.
A Gyopár panzióból akármerre is indul el az ember, valamilyen látványossággal találkozik. Körülbelül félórányi autózással könnyedén megközelíthető a [[Tordai Hasadék]]. Érdemes időt szakítani akár a nagyenyedi vártemplom és a Bethlen Gábor Kollégium, akár a gyulafehérvári vár meglátogatására. Autóval egy és negyed óra alatt el lehet érni Kolozsvárra. Emellett a Székelykő és a Torockói Hegység számtalan alkalmat kínál túrázásra, kirándulásra. Amennyiben még ez is kevésnek bizonyul, el lehet látogatni a páratlan szépségű Remetei Sziklaszoroshoz.

  • Parking
  • Garden / Courtyard / Green Area
  • Grilling, outdoor cooking
  • Pet allowed
  • Breakfast
  • Kitchen, small kitchen

3 Triple room

Szállás

Szálláshely

Starting from15 EUR/ person / 1 night

2 Double room

Szállás

Szálláshely

Starting from15 EUR/ person / 1 night

Facilities

Policies

Checkin
Between 16:00-21:00
Checkout
Between 08:00-12:00
Cancellation / Prepayment
Accommodation can be booked with the first night's accommodation fee, booking can be canceled at any time, the paid deposit is non-refundable
Website owner

SeklerTravel Marketing Ltd.
Sekler Travel Travel Agency
Email: office@szekelyszallas.hu
Phone number: +40742581925
Contact, Online support
© 2003-2019. All Rights Reserved!